Sigorta

Deniz Nakliyat ve Emtea Nakliyat Sigortaları

Flotan (Geçici), Abonman ve Kati Poliçe Nedir?

Deniz yoluyla yapılan yük taşımacılığıyla ilgili olarak, taşınan malın teminat altına alındığı bu sigorta türünde, sigortanın konusunu taşınan emtea oluşturmaktadır.

Emtea Nakliyat Sigortaları Poliçe Türleri
Uygulamada emtea nakliyatı ile ilgili üç poliçe türü mevcuttur.

• Flotan (Geçici) Poliçe

Tanzim edilecek poliçede yer alması gereken bilgilerin bazılarının bilinmesi, buna karşın eksik bilgilerin mevcut olduğu hallerde düzenlenen geçici poliçelerdir. Örneğin, geminin adı gibi yükleme tarihinden sonra öğrenilebilen bazı durumlarda, emteanın yüklemeden itibaren teminat altına alınabilmesini sağlar. Sevkiyat ile ayrıntıların önceden bilinmemesi halinde, bankalar nezdinde akreditif açılmasına ve belli bir dönemde yapılacak sevkiyatın tamamının teminat altına alınmasına imkan vermesi bakımından uygulamada kolaylık sağlamaktadır. Bilgiler tamamlanınca kati poliçe türüne dönüştürülür.

• Abonman Poliçeler

Emtea poliçeleri sefer esasıyla düzenlenen poliçelerdir. Uygulamada sefer poliçelerinin yanı sıra ‘abonman poliçelerine’ de rastlanır. Abonman poliçeleri, bir yıl içinde yapılacak bütün taşımalar için teminat verildiğini gösteren bir ‘Abonman Sözleşmesine’ uygun olarak yapılırlar. Abonman sözleşmesi, sigortalıyla sigortacı arasında, ya önceden belirlenen bir süre için, ya da bir işle ilgili bütün seferlerin, sözleşmede belirtilen esaslar çerçevesinde ve belirtilen limite kadar otomatik olarak teminat altına alındığını gösteren sözleşmedir. Bu özelliği dikkate alındığında, aslında abonman sözleşmesi bir poliçe değildir. Her bir sevkiyatla ilgili poliçeler bu sözleşmeye göre düzenlenirler. Bu poliçelerin moralitesi yüksek ve her sevkiyatla ilgili bildirim yükümlülüğünü yerine getireceğine inanılan sigortalılara satılması uygundur.

Günümüzde yurt içinde yapılan sevkiyatların önceden belirlenen şartlar çerçevesinde sigortalanmasına imkan veren bir başka poliçe türü ise ‘blok poliçe’ veya ‘tek primli poliçe’ olarak bilinen poliçedir. Bu poliçe ile sigortalının tüm yurt içi sevkiyatları teminat altına alınır. Prim, poliçede belirtilen yıllık sigorta bedeli üzerinden peşin olarak tahakkuk ettirilir.

Sigortalının her sevkiyat için bildirimde bulunma mecburiyeti yoktur. Sadece belli periyotlarda gerçekleşen sevkiyatları sigortacıya topluca bildirmekle yükümlüdür. Poliçede belirlenen vasıta türü itibariyle belirlenen limite kadar bütün sevkiyatlar otomatik olarak teminat altındadır.

• Kati Poliçeler

Sigortacının bilmek istediği hususların tümünün yükleme tarihinden önce bilinmesi halinde düzenlenen poliçelerdir. Bu poliçeler direkt olarak tanzim edilebilecekleri gibi, önceden flotan poliçe olarak düzenlenen poliçelerle ilgili bilgilerin netleşmesi sonucunda da düzenlenirler. Emtea sigortalarında teminatlar, taşımanın yapılacağı araç türüne ve göre verilen teminatın özelliğine göre; Tam Zıya Teminatı, Dar Teminat ve Geniş Teminat olmak üzere üçe ayrılır. Bu teminatların kapsamı, kısaca ‘kloz’ denilen özel şartlarda belirlenmiştir.

Deniz Nakliyat Sigortaları
Deniz nakliyat ve emtea nakliyat sigortalari

Emtea Nakliyat Sigortası Genel Şartları
Ülkemizde yurt içi taşımacılığına konu edilen emtea sigortaları, 01.01.1953 tarihli ‘Emtea Sigortası Genel Şartları’ çerçevesinde yapılmaktadır. Oldukça eski bir tarihi taşıyan bu genel şartlara yıllar içinde ticaret hayatında yaşanan gelişmemeler yansıtılamamıştır. Bu nedenle içerdiği hükümlerin uygulamada fazla bir yeri olmamaktadır. Bunu sonucu olarak söz konusu genel şart, TTK ve Sigortacılık Kanunu’nda görülen şekil şartı olarak kalmıştır.

Ayrıca kullanılan dilin eskiliği, anlaşılması konusunda bir dezavantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Türk hukuku bakımından, her emtea poliçesinde, mevzuat gereği onaylı bir genel şartın eklenmesi zorunlu olduğundan mevcut emtea sigortası genel şartlarının da kullanımı zorunlu bir hal olarak karşımıza çıkmaktadır.

Emtea Nakliyat Sigortası Genel Şartları 28 maddeden oluşmaktadır.
Önemli maddeler şu şekilde özetlenebilir.
Madde 1. Teminat Maddesi
Hangi risklere karşı teminat verildiğinin açıklandığı bu maddede, aşağıda sayılan riskler nedeniyle yüke gelebilecek zıya ve hasarların teminata dahil edildiği belirtilmiştir.

• Sigortalı malların fırtına, geminin batması veya karaya vurması veyahut kaya veya sığlığa bindirmesi gibi haller neticesinde tamamen veya kısmen harap olması,
• Oturma,
• Çatışma,
• Sabit, seyyar veya sabih bir cisme (buz dahil) çarpma,
• Malın denize atılması,
• Yangın ve infilak,
• Kaptan ve gemi adamlannın barataryası,
• Yükleme, aktarma veya boşaltma ameliyeleri esnasında bir veya birden çok dengin düşmesi ve
• Genel olarak deniz kaza ve tehlikelerinden gelebilecek her türlü zıya veya hasarlar bu poliçe ile tespit olunan şartlar dahilinde, sigortacıya ait olacaktır.

Madde 2. Harp İstisna Maddesi
Bu madde ile harp, harp niteliğindeki harekat, isyan ayaklanma, iç kargaşalık ve korsanlık sonucu doğan zıya ve hasarlar teminat dışında tutulmuştur. Savaş riskkeri bütün sigorta türlerinde istisna edilmiştir ve teminat altına alınamaz. Savaş riskinin teminat altına alınabildiği tek sigorta türü nakliyat sigortalarıdır. Sadece deniz ve hava
yoluyla yapılan taşımacılık için taşınan mal ve taşıyan araç için savaş riski ek bir primle teminat altına alınabilmektedir.

Madde 3. Grev İstisna Maddesi
Grevcilerin, lokavt edilmiş işçilerin veyahut işçi kargaşalıklarına, karışıklıklara veya halk hareketlerine iştirak eden kimselerin ika edecekleri zıya veya hasarlar sigortanın dışındadır. Ancak bu riskler de ek bir prim teminat altına alınabilmektedir.

Madde 4 ve 6 . Diğer İstisna Maddesi
Sigorta, aksine sözleşme olmadıkça, aşağıdaki rizikoları temin etmez;
• Yağmur suyu, ambar buğusu ve bundan ileri gelen yoğunlaşma,
• Oksidasyon veya paslanma, kırılma, çalınma, mutad dışı akma; malın bünyesinde, görünüşünde, renginde, tadında veya kokusunda değişme husule getiren her nevi buharlaşma ve yayılma (Şu kadar ki hasar veya zıyalar sigorta edilen rizikolardan birinin neticesinde ortaya çıkmış olsun) Bu maddede sayılan haller ek bir sözleşmeye konu edilerek ve ek bir prim ödenerek teminata dahil edilebilir.

Genel Şartların 6. maddesine göre, malların dağılıp saçılması, kızışması ve kuruması da sigortalanmış bir riskin gerçekleşmesi sonucunda meydana gelmemişse teminat dışındadır. Genel şartların 4. Maddesinin devamı niteliğinde olan bu maddede belirtilen riskler de ek bir sözleşmeye konu edilerek ve ek bir prim ödenerek teminata altına alınabilir.

Deniz Nakliyat Sigortaları
Deniz nakliyat ve emtea nakliyat sigortalari

Madde 5. Mutlak İstisna Maddesi
Mutlak istisna maddesi olarak bilinen bu madde, kanun ve nizama aykırılık hallerinin, sigortalının iyi niyet kurallarına aykırı hareketlerinin, ticari ve mali riskleri, malların kendi kusur ve ayıplarından kaynaklanan risklerin ve sigortalının taşımayı bizzat yapması halinde kaptan ve gemi adamlarının barataryalarının mutlak olarak sigorta kapsamı dışında kalacağını belirtmektedir.

Maddeye göre aşağıdaki hallerin gerek doğrudan doğruya, gerek dolayısıyla doğuracağı zarar ve kayıplar sigortaya dahil değildir:
• Yasak veya gizli ticaret, kaçakçılık, emtianın ithal, ihraç veya transitine ilişkin kanun ve nizamlara aykırılık,
• İyi niyet kurallarına aykırı olarak hakikat hilafı beyan,
• Sigorta akidinin veya sigortalının veyahut bunların adamlarının vekil veya mümessillerinin fiil veya kusurları,
• Sigorta hususi avarya dahil akdedilmiş olsa malların sevk ve naklinde, sebebi ne olursa olsun vaki gecikmeler, karantina veya kışlama masrafları, yükleme veya boşaltma astarya ve sürasteryaları, kur ve rayiç farkları veya faiz kayıpları, teslim etmemekte temerrüt veya geç teslim tazminatı., kardan mahrumiyet,
• Malların zati ayıbına izafe olunabilecek her türlü avarya, zayiat, bozulma ve eksilmeler,
• Malların gereği veçhile hazırlanmamış veya tertiplenmemiş olmasından veya ambalaj kifayetsizliğinden ileri gelen ziya ve hasarlar,
• Sıcaklığın ve atmosferik şartların tesirleri,
• Mutad akma, fire ve aşınmalar
• Fare, sıçan, kurt ve diğer haşaratın ika ettiği tahribat,
• Sigortalının nakliyatı bizzat yaptığı veya adamlarına yaptırdığı takdirde, kaptanın ve gemi adamlarının barataryasından, hile ve aldatmasından, ihmalinden, ihtiyatsızlığından, ehliyetsizliğinden ileri gelen zıya ve hasarlar.

Genel Şartların takip eden maddelerinde sırasıyla; Tehlikeli, Zehirli veya Kötü Kokulu Yüklerle Taşıma, Sigortalı Sefer ve Süresi, İyi Niyet, Sapma ve Yolculuğun (Seferin) Değiştirilmesi, Sapma ve Yolculuğun Değiştirilmesi Durumunda Seferin Sona Ermesi, Risk Gerçekleşsin veya Gerçekleşmesin Sigortanın Yaptırılma Tarihleri, Gemi Adının Bildirilmesi, Teminatın Devam Etmesi Hali, Zararın Azaltılması, Bırakma Hali, Müşterek Avarya, Güverteye Yükleme, Hususi Avarya Hariç ve Dahil Halleri, Muafiyet, Hasarın tespiti, Hasarlı Malların Değeri, Zamanaşımı, sigorta Değeri, Halefiyet, Primin Ödenmesi ilgili durumlar ele alınmakta ve son maddesinde ise genel şart hükümlerinin özel şartlarla değiştirilmesinin mümkün olduğu belirtilmektedir.

28. maddeye göre özel şartların genel şartlara önceliği vardır. Ancak, poliçeye Genel Şartlara ve TTK nun buyurucu hükümlerine aykırı özel şart konulamaz.

Özel Şartlar (İngiliz Enstitü Klozları)
Nakliyat sigortaları uluslararası nitelikte sigortalardır. İhracat ya da ithalata konu edilen emteanın sigortasında, satış sözleşmesinin taraflarından biri yabancı olacağı için, gerek alıcı gerekse satıcının uluslararası kabul görmüş bir sigorta teminatı üzerinde anlaşmaya varmaları gerekir. Bu nedenle, duyulan ihtiyacı karşılamak üzere herkes tarafından bilinen ve kabul edilen standart emtea özel şartları oluşturulmuştur.

I. Elizabeth döneminde İngiltere’nin dünya denizleri üzerinde kurduğu üstünlük, bu ülkenin nakliyat sigortacılığında söz sahibi olmasına neden olmuş; Londra Sigortacılar Enstitüsü (Institute of London Underwriters) ve Birleşik Yük Komitesi (Joint Cargo Committee) tarafından hazırlanan ‘İngiliz Enstitü Yük Klozları’ bütün dünyada en çok kullanılan özel şartlar haline gelmiştir. Bu klozlar dışında ‘Amerikan Klozları’ gibi başka klozların varlığından bahsetmek de mümkündür.

Enstitü Kargo Klozları esas itibariyle üç değişik teminat vermektedir.
En çok kullanılan 1.1.1982 tarihli Enstitü Kargo Klozları, dar teminattan geniş teminata doğru;
• Hususi Avaryalar Hariç (F.P.A.) – Institute Cargo Clause (C)
• Hususi Avaryalar Dahil (W.A.) – Institute Cargo Clause (B)
• Bütün Riskler (All Risks) – Institute Cargo Clause (A) olarak sıralanmaktadır.

Her bir kloz, 8 bölümden, 19 klozdan ve bir nottan oluşmaktadır.
• 1.nci Bölümünde Teminat maddeleri (md. 1-3),
• 2.nci Bölümünde İstisna maddeleri(md. 4-7),
• 3.ncü Bölümünde Teminatın Devam Süresi (md. 8-10),
• 4.ncü Bölümünde Hasarlar (md.11-14),
• 5.nci Bölümünde Sigortanın Kimin Adına Yapılamayacağı (md. 15),
• 6.ncı Bölümümde Hasar Halinde Sigortalının Görevleri (md. 16-17),
• 7.nci Bölümünde Sigortalının Gerekli İhtimamı Göstermesi (md. 18),
• 8.nci Bölümünde ise Uygulama (md. 19) ile ilgi hükümler yer almaktadır.

Söz konusu klozlar, sadece en dar teminat sağlayan Hususi Avaryalar Hariç (F.P.A.) – Institute Cargo Clause (C) esas alınmak suretiyle, teminat ve istisna maddeleri açısından incelenecek, daha sonra (B) ve (C) klozlarında bu maddelere nelerin ilave edilerek genişletildiği tetkik edilecektir. Klozlar arasındaki farklılık sadece bu maddelerde ortaya çıkmakta olup, diğermaddeler her üç kloz da da birbirinin aynısıdır.

Hususi Avaryalar Hariç (F.P.A.) – Institute Cargo Clause (C)
Daha önce ‘Hususi Avaryalar Hariç’ F.P.A (Free Particular Average) olarak adlandırılan bu kloz ile ‘teminat maddesi’ kapsamında temin edilen riskler şu şekilde belirlenmiştir.

Buna göre, bu sigorta, belirtilen istisnalara tabi olmak üzere sigortalı emteanın;
• Yangın ve infilak,
• Taşıyan geminin veya diğer deniz taşıtının oturması, karaya vurması, batması veya alabora olması,
• Kara taşıtının devrilmesi veya raydan çıkması,
• Gemi, diğer deniz taşıtı veya kara taşıtının sudan başka bir nesneyle teması veya çatması,
• Sığınma limanında yükün boşaltılması,
• Müşterek Avarya fedakarlığı sonunda emteanın uğradığı zararlar,
• Malların denize atılması sonucu uğrayacağı zararları temin eder.

Deniz Nakliyat Sigortaları
Deniz nakliyat ve emtea nakliyat sigortalari

Ayrıca;
• Müşterek avarya iştirak payları da teminata dahil edilmiştir. İstisnalar Kloz teminat altına alınan bu risklere karşın çeşitli istisnalar getirmiştir. Teminat dışında kalan ‘İstisna Halleri’nin incelendiği bu bölümde;
• Genel İstisnalar Klozu,
• Denize ve Yüke Elverişli Olmama Hali İstisna Klozu,
• Savaş Riskleri İstisna Klozu ve Grev Riskleri İstisna Klozu yer almaktadır. ICC (C) Genel İstisnalar Klozu ile teminat dışında bırakılan haller şunlardır;
• Sigortalının bilerek [kasdî] yaptığı harekete yüklenebilen zıya, hasar veya masraflar,
• Sigortalı şeyin olağan akması, ağırlık veya hacim kaybı ya da olağan aşınma ve yıpranması,
• Nedeni sigortalı şeyin ambalajlanma veya hazırlanmasında yetersizlik ya da uygunsuzluk olan zıya, hasar veya masraflar,
• Sigortalı şeyin gizli kusuru [zati aybı] veya niteliğinin neden olduğu zıya, hasar veya masraflar,
• Yakın nedeni gecikme olan zıya, hasar veya masraflar,
• Geminin donatanları, idarecileri, kiracıları veya işleticilerin ödeme gücünü yitirmesi nedeniyle meydana gelen zararlar,
• Her hangi bir kişi ya da kişilerin haksız fiili sonucu sigortalı şeye veya her hangi bir parçasına bilerek verilen zararlar, yahut bilerek yok etmeleri, (Bu istisna Institute Cargo Clauses [A] da yoktur.)
• Atom veya nükleer parçalanma istisnası. Denize ve Yüke Elverişli Olmama Hali İstisna Klozu Taşıyan geminin denize elverişli ve yüke uygun olmamasından veya geminin, konteynerin veya lift-vanın taşımaya uygun olmamasından doğan zararlar teminat dışıdır.

Kloz’a göre sigortalı, yükleme sırasında bu uygunluk hakkında bilgi sahibi değilse bu istisna geçerli değildir.

Savaş İstisnası Klozu
Kloz ile savaş ve benzeri riskler istisna edilmektedir. Kloza göre;
• Savaş, iç savaş, ihtilal, ayaklanma, isyan ya da bunların neden olduğu kargaşalık veya savaşan bir güç tarafından ya da bu güce karşı yapılan bir düşmanca hareket, zorla tutma, el koyma, tutuklama, engelleme veya alıkoyma (korsanlık hariç), terk edilmiş mayın, torpil, bomba veya diğer terk edilmiş savaş silahları nedeniyle yüke gelebilecek hasarlar teminat dışıdır. Ancak, istendiğinde ayrı bir poliçe ve bu poliçeye eklenen özel klozlarla teminat altına alınabilir.

Grev İstisnası Klozu
Kloz ile grev, iş ve iş kargaşalarına ait riskler istisna edilmektedir. Kloza göre;
• Grevcilerin, lokavt edilmiş işçilerin veya iş karışıklıkları, kargaşalık veya halk hareketlerine katılan kişilerin neden olduğu hasarlar, grev, lokavt, iş karışıklıkları, kargaşalık veya halk hareketleri olarak sayılan eylemlerden doğan hasarlar ile,
• Terörist veya politik güdü ile hareket eden herhangi bir kişinin neden olduğu hasarlar teminat dışıdır.
Ancak, istendiğinde ayrı bir poliçe ve bu poliçeye eklenen özel klozlarla teminat altına alınabilir.

ICC (C) Klozunun teminat maddesinin genişletilmesi ile ICC (B) Klozuna ulaşılmıştır.

Hususi Avaryalar Dahil (W.A.) – Institute Cargo Clause (B)
Daha önce ‘Hususi Avaryalar Dahil’ W.A. (With Average) olarak bilinen bu klozda, ICC (C) klozunun teminat maddesi, bazı risklerin ilavesi ile genişletilmiştir.

ICC (C) klozunun teminat maddesinde yer alan mevcut risklere ek olarak aşağıdakiler de sigorta kapsamına alınmıştır.
• Deprem, yanardağ, püskürmesi veya yıldırım,
• Denize mal atılması ve dalgalar tarafından denize sürüklenme,
• Gemi, diğer deniz taşıtı ambarına, kara taşıtına, konteynır , liftvan veya depolama yerine deniz, göl veya ırmak suyunun girmesi,
• Herhangi bir kolinin yüklenme veya boşaltma sırasında düşmesi ya da güverteden aşarken kaybolması nedeniyle tam zıyan.
Son maddede ‘kolinin tamamen zıyaı’ anlatılmaktadır. Maddeye göre yükleme ve boşaltma anında düşen parçanın tamamen zarar görmesi şartı aranmaktadır. Düşen parça kısmen zarar görürse, bu durum teminata dahil değildir.

Deniz Nakliyat Sigortaları
Deniz nakliyat ve emtea nakliyat sigortalari

Bütün Riskler (All Risks) – Institute Cargo Clause (A)
Bu kloza göre sigorta kapsamına dâhil edilen riskler [C] ve [B] deki gibi tek tek sayılarak değil ‘Bütün Riskler Dâhil’ All Risks terimiyle belirlenmiştir.

Böylece sigortalı malın, istisna bölümünde belirtilen risk ve olgular dışında karşılaşacağı bütün riskler [all risks] nedeniyle uğradığı zıya veya hasarlar sigorta kapsamına dâhil edilmektedir.

Institute Cargo Clauses [C] ve [B] klozları ile yapılan sigortada, sigortalı zıya veya hasar talep ettiğinde, bu zararın hangi riziko ile ilişkili olduğunu kanıtlamak zorundadır. Kısaca ispat yükü sigortalının üzerindedir. Institute Cargo Clauses [A] da bu yük sigortacının üzerindedir. Bir başka deyişle sigortacı zıya veya hasarın sigorta kapsamında olmadığını kanıtlamak zorundadır.

Institute Cargo Clauses [C] ve [B] klozları esasen sadece deniz tehlikelerinin gerçekleşmesi sonucu ortaya çıkan hasarları temin ederken; günümüzde en çok kullanılan All Risk klozu ile ‘ticari riskler’ olarak adlandırabileceğimiz çalınma, kırılma gibi ticari emteanın sadece deniz aracı üzerindeyken değil de, karadayken de karşılaşabileceği  pek çok risk teminat altına alınmıştır.

1950’li yıllarda düzenlenen nakliyat poliçelerinde, malın cinsine göre ihtiyaç duyulan risklere karşı istenilen teminatlar WA teminatına ilave edilmekteydi. ‘WA artı Çalınma’ teminatı gibi düzenlenen poliçeler, daha sonra poliçe sayısının artması nedeniyle, ticari risklerin de ana teminata eklenmesi sonucu ‘All Risk’ teminatına dönüştürülmüştür.

ICC (A) Kloz ile; malın teslimedilememesi, kısmen veya tamamen çalınması, kırılma, ezilme, akma, lekelenme, yağmur suyu, tatlı su ve deniz suyu, ambar buğusu ya da terlemesi, ıslanma, diğer yüklerle temas, kanca ve sapan riskleri gibiistisna maddelerinde sayılmayan tüm risklerteminata dahil edilmiştir. Bu yolun seçilmesinde başka bir neden de ‘yakın sebep’ prensibinin nakliyat sigortalarındaki yeridir. Örmeğin WA teminatı tatlı su riskini içermez.

Ancak gemi çarpışır ve bu nedenle emtea başka bir gemiye aktarılırken yağmur suyu ile ıslanırsa bu ıslanmanın yakın sebebi çarpışma olduğundan sigortacı bu hasarı ödemek zorundadır. Bu durumu göz önüne alan sigortacılar, primini almak suretiyle bu riskleri de All Risks Teminatı içinde sigortalamayı tercih etmişlerdir.

Diğer (C) ve (B) klozunda istisna edilen riskler dışında kalan riskler, Bütün Riskler ‘All Risks’ esasıyla teminat altına alınarak teminat çok genişletilmiştir.

Ayrıca, (C) ve (B) klozunun genel istisna maddesinde yer alan ‘Her hangi bir kişi ya da kişilerin haksız fiili sonucu sigortalı şeye veya her hangi bir parçasına bilerek verilen zararlar, yahut bilerek yok etmeleri’ hali bu klozda istisnalardan çıkarılarak teminata dahil edilmiştir.

Klozların sonunda yer alan Not’a göre; sigortalının bu sigorta kapsamında ‘teminat devam eder’ hükmünden yararlanabilmesi için, ilgili bir olayı haber alır almaz derhal sigortacılara bildirme yükümlülüğü getirilmiştir.
Her üç emtea klozunda yer alan hükmi tam zıya nedeniyle ortaya çıkacak ‘terk’ konusu üzerinde durmak gerekir.

Madde hükmüne göre Tam zıyaın kaçınılmaz olması veya yükün kurtarılma, yenilenme ve varma yerine gönderilme masraflarının varma yerindeki değerini aşması hallerinde ‘hükmi tam zıya’ vardır. Bu iki durumdan birinin gerçekleşmesi halinde taşınan yükün hükmi tam zıyaına gidilmekte ve mal sigortacıya terk edilmektedir. Ağır bir şekilde hasarlanarak ekonomik değerini kaybeden malın sigortalı tarafından teslim alınıp eski hale getirilmesi daha fazla masrafı gerektireceğinden, sigortalı hasar tazminatını aldıktan sonra malı sigortacıya terk eder.

Sigortacı terk edilen malın mülkiyetini devralırsa o da ilave bir zarara uğratacağı için çoğunlukla bırakma hakkını kullanıp malın mülkiyetini devralmaz. Bu durumda mal sahipsiz olur ve kıyasen devlet mülkiyetine geçer.

Uygulamada bu şekilde birikmiş mallar devlet eliyle satılarak değerlendirilir. Son olarak dikkat edilmesi gerekli bir husus, klozların son maddesinde yer almaktadır. Maddeye göre bu sigortanın İngiliz hukukuna tabi olacağı belirtilmiştir. Oysa, kabotaj taşımacılığına konu edilen poliçelerle ilgili ihtilafların çözümünde İngiliz hükümlerinin
uygulanmasına yer yoktur. Bu nedenle, bu maddenin kabotaj poliçelerinde iptali gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu