Konut, YaşamOtomobilSigorta

Geçmişten Günümüze, Olmazsa Olmaz ‘Kasko’

Sigorta ettirenin ödeyeceği sigorta primi karşılığında, aracın maruz kalacağı kasko rizikolarının, sigortacı tarafından teminat altına alınmasını içeren sigorta sözleşmesine kasko sigortası denir.

Kasko kelimesi, Fransızca “Kırılmalar” anlamına gelen “Casse” ve çarpışma anlamına gelen “Collision” kelimelerinin ilk hecelerinden meydana gelmiştir. Kasko sigorta poliçesi, motorlu kara taşıtlara ait belirli rizikoların teminat altında tutan, kaza sigortalarına dahil de olan bir tazminat sigortası türüdür.

Kasko sigorta poliçesi, sigortalının karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz taşıtlarından doğan menfaatlerinin yangın, çalınma, kaza gibi birçok risklerin meydana gelmesi neticesinde ortaya çıkan maddi zararları karşılar. Bu teminat sigorta Almanlar tarafından yaygınlaştırılmıştır.

Kasko sigortası kapsam ve içerik açısından Trafik “Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası) Sigortalarından farklıdır. Çünkü trafik sigortası, motorlu bir aracın karayolunda kullanılması esnasında, bir kimsenin ölümüne, yararlanmasına veya herhangi bir kamu malına zarar vermesi halinde, aracı kullanan kişinin, üçüncü kişilere verdiği zarara karşı olan sorumluluğunu belli limitler dahilinde karşılamayı hedefleyen aynı zamanda yasal olarak zorunlu hale getirilmiş bir (Sorumluluk) sigortasıdır.

Kasko sigortası, motorlu kara taşıtlarının günlük yaşantımızdaki kullanımın artmasına bağlı olarak giderek daha fazla talep gören bir sigorta türü konumuna gelmiştir. Ülkemizde en yaygın sigorta türü kasko sigortasıdır diyebiliyoruz.

Kasko sigortasının unsurları sigortacı, sigorta ettiren ve söz konusu kasko sigortalıdır. Sigorta sözleşmesinin tarafları olan sigortacı ve sigorta ettiren – sigortalı, diğer sigorta tiplerinde olduğu gibi kasko sigortasının genel şartlarından ve anlaşmaya varılan özel şartlardan (Klozlardan) sorumludurlar. Tarafların karşılıklı yükümlülükleri, teminat kapsamı ve sigortanın başlangıç ve bitiş süreleri gibi önemli hususlar kasko sigortası poliçesinde açıkça belirtilir.

Bu anlamda da www.sigortanial.com Türkiye’deki mevcut şartları, aracınızın kasko değeri ve sizin otomobil kullanım alışkanlıklarınız gibi tüm unsurları dikkate alarak Kaskonuzu sizin yerinize takip eder, “En Doğru Kasko Poliçesine” sahip olmanız için, teklifler çalışarak sizlere gerekli bilgilendirmelerde bulunur. Sizde Türkiye’nin en güçlü iş ortaklarıyla çözümler sunan markamıza katılın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu