Konut, YaşamSigorta

Kasa, Taşınan Para, Emniyeti Suistimal Sigortaları

Sigorta Poliçelerinin Kapsamları

Kasa Hırsızlık Sigortası
Sigortanın Kapsamı
Bu sigorta bankalarda, ticarethane ve diğer işletme konutlardaki poliçede, ağırlığı, boyutları ve bulunduğu yer yazılı kasalarda bulunan paranın ve sair kıymetlerin ve eşyanın her türlü hırsızlığını ve hırsızlığa teşebbüs esnasında sigortalı kasa muhteviyatına veya kasaya yapılacak ziyan ve hasarları teminat altına alır.

Kasa muhteviyatının nakit ve kıymetli evrak olarak dökümü poliçede gösterilir. Konutlarda bulunan kasalar için, mücevherat ve benzeri kıymetli eşya için teminat verilebilir. Ticarethanelerdeki kasalarda bulunan nakit için kasa hareketini gösteren düzenli bir kasa defterinin tutuluyor olması esastır.

Taşınan Para Sigortası
Sigortanın Kapsamı
Şehir sınırları içinde veya şehirlerarası para nakliyle ilgili olarak yapılan bu sigorta ile özellikle bankalardan işletmelere veya işletmelerden bankalara; işletmelerin birbirileri ile veya bankaların şubeleri arasında yaptıkları para ve benzeri kıymetlerin nakli esnasında;

• Üçüncü kişiler tarafından silahla tehdit, tecavüz veya zor kullanmak suretiyle vaki olacak gasp ve hırsızlık

• Herhangi bir araç ile nakli sırasında aracın kazaya uğraması veya yanması sonucu meydana gelebilecek zıya ve hırsızlık

• Nakil esnasında bilinmeyen nedenler sonucu oluşacak kayıplar teminat altına alınır.

Para ve/veya kıymet nakliyle görevlendirilen personelin suiistimali ayrı bir sigorta konusu olmakta ve bu sigortanın dışında kalmaktadır.

Emniyeti Suistimal Sigortası
Sigortanın Kapsamı
Bu poliçe ile sigortacı, sigortalının emrinde ve hizmetinde çalıştırdığı adı, soyadı, görevi poliçede yazılı kişi veya kişilerin sigortalıya ait para ve kıymetli evrakını veya para ile ölçülebilen mallarını çalmak, zimmetine geçirmek, hile dolandırıcılık veya sahtekârlık yoluyla bunlara sahip olmak suretiyle yapacakları güveni kötüye kullanma halleri sonucunda uğrayacağı zararı poliçede yazılı limitlere kadar temin eder.

Kasa, Taşınan Para ve Emniyeti Suistimal Sigortalari
Kasa, Taşınan Para ve Emniyeti Suistimal Sigortalarinin Kapsamlari Nedir?

Emniyeti Suistimal Sigortasında tazminatın ödenebilmesi için;
• Emniyeti suistimalin, poliçe süresi içinde ve emniyeti suistimal yapan kimse tarafından iş yerinde aralıksız bir şekilde çalıştığı süre içinde yapılmış olması,

• Emniyeti suistimalin, bu fiili işleyen kimsenin ölümü, işten çıkarılması veya emekliye ayrılması hallerini takip eden en geç altı ay ve her halükarda poliçenin sona erme tarihini izleyen üç ay içerisinde ortaya çıkmış olması gereklidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu