HasarOtomobilSigorta

Kaskoda Asistans (Yardım) Hizmetleri

Asistans Hizmetleri

Aracınıza Yaptırdığınız Kasko ile Sahip Olacağınız Asistans (Yardım) Hizmetleri Nedir?

Sigortacılık sektöründe, sigorta türüne göre farklı şekillerde sunulabilen teminatlar arasında yer alan asistans hizmetleri, sigortalının sağladığı faydaları zenginleştiren bir teminat türüdür. Sigorta ürününe göre, sigortalıya çeşitli ilave hakları kullanabilme imkânı sağlar. Bazı poliçelerde standart olarak bulunan asistans hizmeti, bazen de talep edilmesi halinde ilave primlerle sigorta sözleşmelerine dahil edilebilir. Asistans hizmetlerinde genel yönelim, sigortalıların poliçe süresince sigorta konusuyla ilgili daha kapsamlı hizmet almasını sağlamak ve sunulan güvencelerin niteliğini artırmaktır.

Asistans Hizmeti Ne Demektir?

Asistans hizmetlerinin tipleri ve içerdiği kapsamlarıyla sigortalı kişiye sunduğu faylar ve avantajlar, sigorta tipine ve poliçe türüne göre farklılık gösterir. Araçlarda asistans hizmetleri neler ve özellik içeriklerini aşağıda sıraladık. Risklerden bağımsız olarak, asistans hizmetleri ile poliçelerin sigortalıya sağlayacağı faydaların sayısı artırılabilir. Böylece poliçeler, birtakım risklere karşı güvence sağlamasının yanı sıra detaylı hizmetlerin yer aldığı ürünlere dönüştürülebilirsiniz. Sizde en doğru asistans hizmetlerini kapsayan kaskoya sahip olmak için bize şimdi 0850 888 0033 numaralı hattımızı arayarak, sigorta ve risk uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Asistans Hizmetlerinin Kapsamı Nedir?

Ülkemizdeki sigorta şirketleri, kasko poliçelerinde asistans hizmetler sigorta konusuyla ilgili olarak ayrı ayrı tanımlar. Bu hizmetlerin özellikleri ve şartları, şirketlere, şirketlerin geliştirdiği sigorta ürünlerine göre farklılık gösterir, KASKO ürünlerinde riskin gerçekleşmesi durumlarında, sigortalının yaşayacağı mağduriyeti azaltacak önemli hizmetler sunulabilir. Bunlar, kaza veya arıza anında yol yardımı ve çekici hizmeti gibi müşteriyi o anki zor durumdan kurtarabilecek nitelikte hizmetlerdir.

Asistans hizmeti kasko
Kaskoda Asistans Hizmetleri Nedir?

Kasko Yardım Teminatları
Araç Yardım
Arabanın patlayan lastiklerinin değiştirilmesi, çekilmesi, kapı kilit ile benzin bitmesine sonucu çekilmesi yardımlarıdır. Tüm hizmetler yapılan sözleşmelere göre Türkiye sınırları içinde geçerlidir.

Aracın Kurtarılması ve Çekilmesi
Bir trafik kazası ya da aracın arıza sonucu işletilememesi sebebi ile, aracın en yakın bir servise taşınması hizmetidir. Sigortalının almış olduğu poliçede belirtilen limitler dahilinde bu teminat verilmektedir.

Aracın uçuruma yuvarlanması ya da devrilmesi sonucu karayolunda hareketsiz kalması sürecinde; aracın olduğu yerden yukarı çıkarılması ile çekilmesi teminatıdır. Sonrasında da güvenlikli bir yere teslimi limitler dahilinde sağlanmaktadır.

Kilit Hizmeti
Aracın anahtarının araç içinde unutulması ile anahtarın bulunamaması (kayıp), çalınması, arızalı olması durumlarda devreye giren bir teminattır. Konu ile ilgili çilingir talep durumunda olay yerine yönlendirilir. Bu hizmetten sadece sigorta poliçe sahibi faydalanabilir ve teminat ile ilgili yapılacak tüm masraflar sigortalıya aittir. Eğer kapı açılamıyor ise de aracın servise çekilme teminatı da bulunmaktadır.

Lastik Hizmeti
Yolculuk esasında aracın lastiklerin patlaması sık rastlanan bir durum olmamakla birlikte; lastik arızaları ve havalarının azalması durumlarında devreye giren bir teminattır. Bu süreçte firma yedek lastiğin takılması ve mevcudun değiştirilmesi için bir usta yönlendirir. Bu hizmete sadece işçilik ile olay yerinde işlem yapılamıyor ise aracın servise çekilmesi hizmeti dahildir.

Benzin Bitmesi
Yolculuk esnasında aracın benzin ihtiyacının teminine yönelik bir teminattır. Bu aşamada aracın benzin istasyonuna nakli yapılacaktır.

Kaza ya da Arıza Sebebi ile Hizmet

  • Sigortalı aracın kaza yapması ve arızalanması durumunda aşağıdaki hizmetlerin teminatı
  • Sigortalı araç arızanın giderilmesi eğer 1 günü geçer ise; otelde konaklama hizmeti verilir ve hizmet üç gün ile sınırlıdır.
  • Sigortalı araç arızanın giderilmesi eğer 2 günü geçer ise; bu kez sigortalının evine dönüş ya da seyahat ediyor ise varış noktasına kadar ki masrafları karşılanır. Bu teminatın maksimum limiti sigortalı aracın kaza yerinden evine kadar ki masrafları ile sınırlıdır.
  • Arızanın giderilmesinin 2 günü geçtiği durumlarda sigortalı ister ise kiralık araç da talep edebilir. Bu teminat maksimum 2 gün kiralık araç ile sınırlı olup; üzeri taleplerde masraf sigortalıya aittir.
Asistans hizmetinde aracin cekilmesi
Asistans destekleri

Bulunan Aracın Nakli ile Emanet ve Muhafazası
Aracın çalınması ya da 3 gün boyunca tamirat işlemi uzaması neticesinde ya da aracın bulunması durumunda aşağıdaki teminatlar verilir.

Sigortalının Konutuna Kadar Ulaşım Masrafları,
Sigortalının tamirhaneye gidene kadar yapmış olduğu seyahat masrafları,
Bulunan ya da onarılan aracın koruma masrafları,
Kaza sonucu aracınızın durumu pert total ise; bu teminatlar geçerli değildir.

Parça Tedarik
Sigortalı aracın arıza ya da kaza yapmasına bağlı tamir için yedek parça ihtiyacı için devreye giren bir teminattır. Parça maliyeti sigortalı sorumluluğunda olup firma bu süreçteki nakliye giderlerini karşılayacaktır.

Sürücü Hizmeti
Hastalık, kaza veya vefat durumunda aracı kullanacak sürücü ihtiyacına yönelik bir teminattır. Bu durumlarda araç içinde bulunanlardan hiç biri aracı kullanamayacak durumda ise; bu hizmet devreye girer ve seyahati tamamlamak üzere şoför temin edilir.

Aracın Çalınması Sonucu Hizmet
Sigortalı aracın çalınması durumunda müşteki ifade tutanağından itibaren geçerli olmak üzere 2 gün ile sınırlı kiralık araç hizmeti bulunmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu