HasarOtomobilSigorta

Muafiyetli Kasko Paketleri? Hasarsızlık İndirimin Bozulmasını Nasıl Engellersiniz?

Hem hasarsızlık indirimini bozmamak, hem de kaskonun avantajlarından faydalanmak isteyen araç sahiplerinin tercih edebileceği iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri muafiyetli kasko, diğeri ise mini onarım teminatıdır. Her ikisinde de, düşük maliyetli kazaların hasarsızlık indirimini bozulmamasını sağlamak mümkün.

Bunlardan ilki olan muafiyetli kasko, aracı güvence altına alan teminat miktarının bir kısmının araç sahibinin sorumluluğunda bırakılması anlamına gelir. Bu ise iki yöntemle olur: Poliçede belirtilen miktara kadar olan hasarların veya yine poliçede belirtilmiş olan yüzdelik dilime kadar olan hasarların araç sahibi tarafından karşılanması.

Örneğin; Kasko rayiç (gerçek) bedeli, yani aracın tümü için hesaplanan teminat bedeli 100 Bin TL olan bir araç için, %10 muafiyetli bir kasko poliçesi hazırlandığında, 10 Bin TL’ye kadar olan hasarlar araç sahibinin sorumluluğunda kalmış olur.

Yüzdelik dilimle belirtilen muafiyetlerde, aracın kasko değeri değiştikçe, muafiyet bedeli de değişir. Araçlar için yüzdelik dilim dışında net bedel ile de muafiyetli kasko düzenlenebilir.

Bu kasko türünde, muafiyet bedeli dahilinde araç sahibi tarafından karşılanan hasarlar, hasarsızlık indirimini bozmaz. Muafiyetli kasko hakkında detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir diğer yöntem olan mini onarım teminatı ise, kloz dahilinde tanımlanan hasarların, belirlenen bir tekrar sayısına mahsus olarak kasko tarafından karşılanması anlamına gelir. Mini onarım teminatı ile birçok küçük hasar kasko sigortası tarafından karşılanırken, hasarsızlık indirimi de bozulmamış olur.

Görüldüğü üzere kasko tercihini etkileyebilecek birçok etken bulunmaktadır. En uygun kasko teklifini bulmak için bu teminat ve türleri bir arada görerek karşılaştırma yapmak büyük öneme sahiptir.

Sigortanial.com ile 7 gün 24 saat internet sayfamızdan çevrimiçi olarak, kasko fiyat ve teminatların karşılaştırmasını yapabilir, sizin için en ideal ve doğrusu Kaskoyu Sigortanıal’dan kısa süre içerisinde kolayca bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu