OtomobilSigorta

Sigorta Şirketlerinin Kaskoda Uyguladığı, Fiyatlandırma Mantığı Nedir?

Kaskoda Fiyatlandırma Nasıl Yapılıyor?

Kasko sigortalarında fiyatlandırma, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasından farklı olarak aracın türü, modeli, kullanım yılı, plakasının kayıtlı il, kişinin ikametgâh adresi, sigorta geçmişi, yaşı, mesleği ve aracın diğer niteliklerine göre şirketler arasında farklılıklar gösterir.

Sigorta şirketlerinin her biri farklı farklı fiyat ve poliçe tipi sunulabilmektedir. Türkiye’de bu Kasko Sigorta Poliçesi belirlenen çerçeveler ışığında serbest piyasa kuralıyla yaşatılmaktadır.

Buna bağlı olarak sigorta şirketleri öncelikle, her bir araç için ve o aracı kullanan kişilerin istatistiksel bilgileri doğrultusunda fiyatlandırma cetveliyle hazırlanmış bir kasko poliçe teklifi ile karşılaşmanız mümkün olduğunu bilmenizi isteriz. Bu nedenlerle, aynı il içerisinde, aynı marka modele sahip iki farklı araç sahibi için farklı fiyatlandırma söz konusu olabilir.

Kasko sigortası fiyatlarının yükselmesi ile hasar kapsamı ve verilen hizmetlerin sayısı da artmaktadır. Ambulans, çekici, yol yardımı, taksi yardımı, oto kiralama, konaklama gibi hizmetler bu sigorta teminatları kapsamındadır.

Teminatların kapsamı ve sayısı arttıkça fiyatlarda da paralel olarak bir artış görülmektedir. Araç sahibi olan bir kişi, aracını ister kullansın ister kullanmasın her zaman kaza ya da diğer risklerle karşı karşıya kalabilmektedir.

Araçlarda meydana gelebilen bu hasarlar ve sonrasındaki zararlar, yangın, sel, yıldırım düşmesi, deprem risklerden daha yüksek oranda karşımıza çıkmaktadır.

Saydığımız bu hasar olasılıklarına göre, diğer sigorta türleri aniden ortaya çıkma potansiyeline sahip iken, trafik kazası riski hemen her an olabilmektedir. Bu nedenle araç sahipleri bu risk olasılıklarını göz önünde bulundurarak Kasko Sigortalısı olmaktadırlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu