OtomobilSigorta

Türkiye’de Araç Muayene

Türkiye’de araç muayene istasyonlarının, sorumlu işletmesinden “Araç Muayene Randevusu” alarak, size en yakın Tüvtürk muayene istasyonlarında, aracınızın trafiğe çıkış muayenesini yaptırabilirsiniz. 

Ücretsiz bilgi ve randevu için; 0850 222 88 88 (Tüvtürk) telefondan ulaşabilirsiniz.

Araç muayenesinin sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi ve aracınızın muayeneye kabulü için, aşağıda belirtilen kontrollerin tarafınızca yapılması, işlemlerinizin hızlıca ve kolaylıkla hayata geçmesini sağlar. Muayene öncesi belirtilen hususları kontrol etmenizi ve belirtilen tüm belgelerin asıllarını yanınızda bulundurmalısınız!

Aracınızı Muayeneye Götürmeden Önce Bilmeniz Gerekenler;

Mutlaka ücretsiz randevunuzu alın! Muayene zamanı gelen araç sahipleri, TÜVTÜRK muayene istasyonlarına gitmeden, belirledikleri gün ve saat için randevu alabilmektedir. Randevular, www.tuvturk.com.tr internet sitesi ve çağrı merkezinden ücretsiz olarak alınabilmektedir. Bu hizmet istasyonların çoğunda bulunmaktadır.

Randevu alma sürecinde ve muayene öncesinde borç kontrolü yapılmaktadır. Trafik para cezası, motorlu taşıt vergisi ve köprü, otoyol borçları sorgulanmaktadır. Bu nedenle hem randevu alımında hem de muayene öncesinde borç kontrolü yapılmalı, eğer borç varsa ödeyerek devam edilmelidir.

Büyükşehir merkezlerindeki yoğun istasyonlara randevu alıyorsanız, tüm muayene süreci için en az 2 saat ayırın, zaman planınızı buna göre yapmalısınız.

Araç muayene randevusu nereden alınır
Ülkemizde araç muayene hizmeti
Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar

Muayeneye gelirken araç ruhsatınızı yanınızda bulundurunuz. Satış ve devirlerde, Tescil Belgesi noterler tarafından alındığından yenisi düzenlenene kadar, noterlerce verilen (EK-44 Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge) geçerlilik tarihi dolmamış belgenin muayene sırasında yanınızda olması gerekmektedir.

T.C. Kimlik Numarasını gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz.

Muayeneye getireceğiniz araç size ait değilse, vekalet durumunu gösterir belgeleri mutlaka beraberinizde getirin. Gerçek kişiler ve şirketler için farklı durumlarla ilgili detaylı bilgi için www.tuvturk.com.tr’ den bilgi alabilirsiniz.

Trafik sigortanızın tarihi, muayene öncesi kontrol edilmelidir. Tarihi geçmiş sigortaların yenilenmesi ve sonrasında muayene işlemine gedilmesi gerekmektedir. (Aracınız için süresi dolmuş Zorunlu Trafik Sigortanızın yenilenmesi için Sigortanıal’ın Sigorta Uzmanlarıyla hemen görüşebilirsiniz)

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünüzü de tüm araç muayene istasyonlarında uluslararası standartlarda yaptırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu