Konut, YaşamSağlıkSigorta

Erasmus+ Öğrenci Seyahat Sigortası

Schengen Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlık Sigortası Teminatı (Health Insurance Coverage)

Staj/Öğrenim döneminin tümünü kapsayan, ayakta tedaviyi de kapsayan eğitim/staj amaçlı ya da öğrenci seyahat sağlık sigortası olmalıdır. Öğrenime de staja da giden öğrencilerin yaptırması zorunlu sigortadır.

İstenen sağlık sigortası seyahat sağlık sigortası değildir! Seyahat sağlık sigortası gittiğiniz ülkede sağlık masraflarınızı karşılamaz. Seyahat sağlık sigortası vize için alınan sigortadır. Vize başvurusu yapmadan önce bu sigortayı öğrenim/staj dönemini kapsayacak şekilde ve en az 30.000,00 Avro teminatlı olarak yapılmaktadır.

Mesuliyet Sigortası Teminatı (Liability Insurance Coverage)

Staja gidecek öğrenci tarafından iş yerine verilebilecek zararlara yönelik sigorta teminatı olmalıdır. Öğrenime giden öğrenci için zorunlu değildir.

Kaza Sigortası Teminatı (Accident Insurance Coverage)

Staja gidecek öğrencinin iş yerinde uğrayabileceği kazalara yönelik sigorta teminatı olmalıdır. Öğrenime giden öğrenci için zorunlu değildir.

Staja gidecek öğrenciler anlaştıkları staj kurumlarıyla Traineeship Agreement imzalamadan önce mesuliyet ve kaza sigortasının karşı kurum tarafından yaptırılıp yaptırılmayacağını kurumlarına sorabilirler. Bu iki tip sigortanın kimin tarafından yaptırıldığı Traineeship Agreement’ın Before Mobility kısmında Tablo B ve Tablo C kısmında belirtilmelidir.

SGK anlaşmalı ülkeler ve sağlık sigortası

Türkiye’nin bazı ülkelerle Sosyal Güvenlik Anlaşması bulunmaktadır. SGK anlaşmalarının içerikleri her ülke için farklı olabilmektedir. Sağlık sigortasını da kapsayan anlaşmalı ülkelerde, Türkiye’de çalışan ya da emekli anne babaların vesayetinde olan çocuklar, eğitim için bulundukları sürede de SGK haklarında bir kesinti olmaksızın gittikleri ülkede sağlık sigortasından yararlanabilmektedirler. Öğrencinin bu hakkından yararlanabilmesi için SGK dan her ülke için farklı bir kodu olan bir belge alması gerekmektedir. SGK anlaşması olan ülkeler listesi için http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/yu rtdisi_islemler/sosyal_guvenlik_sozlesmeleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası

Gittiğiniz ülke için SGK anlaşması bulunmuyorsa, kalacağınız sürenin tümünü kapsayan ve yurtdışında da sağlık giderlerinizi karşılayacak sağlık sigortası yaptırmak zorundasınız. Sigorta poliçenizin kopyasını Erasmus Koordinatörlüklerine teslim edilmektedir.

Türkiye’de bu sigorta poliçelerini www.sigortanial.com ve 08508880033 numaralı hattı arayarak Sigorta ve Risk Uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Sigorta Türü: Öğrenim için gerekli olan Staj için gerekli olan
Sağlık Sigortası ZORUNLU ZORUNLU
Mesuliyet Sigortası X ZORUNLU
Kaza Sigortası X ZORUNLU

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu