HasarOtomobilSigorta

Kaskonun Temel Amaç ve Özellikleri Nedir?

Karayollarında bulunan motorlu veya motorsuz taşıtların hareket ya da durma halindeyken sigortalının ya da aracı kullananın kontrolü haricinde taşıta ani ve dış etkenler neticesinde sabit veya hareketli bir cismin çarpması sonucunda hasarların geneli meydana gelir.

Aracın herhangi bir cisimle çarpışması, devrilmesi, düşmesi gibi kazaların yanında aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüsü neticesinde karşılaşacağı maddi hasar ve kayıpları Kasko Sigortasıyla güven altına alınır.

Kasko Sigortaları genel şartlarda Türkiye sınırları içinde geçerlidir. Ancak bazı sigorta şirketleri ek olarak yurtdışı teminatı da ekliyor, bu takdirde çıkan primin ödenmesi yurtdışına çıkan aracın olası hasar ve zararlarını da karşılar.

Kasko Sigorta Poliçenizde yaptıran araç sahibi, aşağıda verilen teminatlarda bazen prim ödemesi şartıyla poliçesine eklenmesi gereken rizikolar olabilmektedir.

Bu detaylarda sizlere, Sigortanıal.com ’un “Sigorta Uzmanları” size hemen yardımcı olabilir, iletişim için 0850 8880033 yada destek@sigortanial.com mail adresimizi güvenle kullanarak “En Doğru Kasko” için hemen görüşebilirsiniz.

Lokavt, Grev, Kargaşalık, Halk hareketleri ve Terör
• Deprem ve Yanardağ Püskürmesi
• Sel ve Su Baskını Nedenleriyle Meydana Gelen Zararlar

Ayrıca gerekli sürücü belgesini bulundurmayan, uyuşturucu madde veya yasal üst sınırı aşacak şekilde alkol almış sürücüler tarafından gerçekleşen kazalar neticesinde hasarlar teminatların dışında tutulmaktadır.

Kasko Poliçesinde belirtilen araç bedeli araç rayiç bedeline göre o araç bedeline eşit şekilde belirtilmelidir. Araca sonradan tüp, özel araç zırhı, aksesuar veya ses sistemine benzer özel ekipmanlar belirtilmeli ve teminatları eklenmelidir.

Araç bedeline eşit yapılamayan kasko sigortalarında eksik veya “Aşkın Sigorta” şartı geçerli olduğunu bilmenizi isteriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu