Konut, YaşamSigorta

Kefalet Sigortası Maliyeti Nedir? Neren ve Nasıl Alınır?

Kefalet Sigortası Nedir?

Kefalet sigortası maliyeti kefalet senedi düzenlenirken sigortalıdan alınan primler ve gereken durumlarda ipotek ve rehin için alınan masraflar dikkate alınmaktadır. Kefalet Sigortası Primleri kefalet senedi düzenlenecek sigortalının daha önceden sigorta şirketi ile çalışmaları, kefaletin senedinin geçici veya kesin olması, kefalet sigortası ihale için hangi kuruma verileceği gibi birçok etken dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

Sigorta şirketleri kefalet senedi düzenlerken sadece mektup vadesi kadar sigorta primi alırken bankalar teminat mektubu vermek için mektup komisyonunun yanında hesap işletim ücreti, limit tahsis ücreti, limit kullanım ücreti gibi birçok ek kalem talep etmekte ve ayrıca ipotek ve rehin gibi işlemlerde alınan masraflar için sigorta şirketine göre daha yüksek rakamlar istemekte oldukları göz önüne alındığında kefalet sigortası banka teminat mektubu maliyetine göre daha düşük kalmaktadır.

Kefalet sigortası almak için, detayları görüşmek üzere Sigortanıal’ın Sigorta Uzmanları ile ön görüşme ile süreci hızlandırmak mümkün. SİGORTANIAL’a kurumsal@sigortanial.com yada 0850 888 0033 numaralı telefon ile irtibata kurmanız ve gireceğiniz ihale ile ilgili bilgileri ne kadar teminat istediğinizi ve mali verilerini paylaşmanız ilk aşamada yeterlidir.

İnceleme aşamasından sonra kefalet senedinin hangi şartlarda verilebileceği bilgisi sizinle paylaşılarak kabul etmeniz durumunda belge düzenlenmektedir. Şimdi ‘Geçici Kefalet Senedi’ almak için bizi arayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu