Konut, YaşamSağlıkSigorta

Kısa Soru ve Cevaplarla, TSS – Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir ve kimler yaptırabiliyor? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel hastanelerin ayakta ve yatarak tedavilerde talep edeceği her türlü fark ücretini karşılar. SGK’nın ödediği nin üzerini tamamlıyor. Bugün tamamlayıcı sigorta yaptıranların sayısı 2.1 milyonu geçmiş durumda. 

Türkiye’de TSS (Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını) kimler yapmaya yetkilidir? Sigorta şirketleri ve emeklilik şirketleri tamamlayıcı sağlık yapmaktadır.

Tüm hastanelerde geçiyor mu? SGK ile anlaşmalı tüm hastanelerde T.S.S. geçerlidir. SGK’nın anlaşması olmadığı, A sınıfı özel hastanelerde ise geçmemektedir.

Sigorta Türkiye genelini kapsar mı? Sadece büyük şehirler değil, Türkiye genelinde SGK ile anlaşması olan hastanelerde de geçerli.

Sigortayı herkes yaptırabilir mi? Hayır, mutlaka bir sosyal güvenlik çatısı altında olan işçi, memur, Bağkur’lu T.S.S. yapılmaktadır.

Sigortayı yaptıranın eşi ve çocukları da yararlanabiliyor mu? Hayır, sadece tamamlayıcı sağlık poliçe sahibi sigortalı olan kişi, kendisi yararlanabiliyor. Fakat isterse eşi ve çocukları için ayrı ayrı sigorta poliçesi yaptırması gerekmektedir.

Yaş sınırı var mı? 60 yaş sınırı bulunuyor ama kimi şirketler 65 yaşına kadar da tamamlayıcı sigortayı yapabiliyor. Hatta kimi şirketler belirli fark oranıyla 65 yaş üstü insanlar için de bu poliçeyi sunmaktadırlar.

Tüm ameliyatları kapsar mı? Tüm ameliyatları, hatta suni uzuv operasyonlarını, evde bakım hizmetlerini de kapsamaktadır. Özel sağlık sigortasının kapsamı neyse tamamlayıcı sağlıkta da aynı, ancak hastanenin SGK ile anlaşması olması gerekmektedir.

Doğum ve tüp bebek tedavisini de kapsar mı?  TSS (Tamamlayıcı Sağlık Sigortası) isterseniz belirli şartlar dahilinde doğum ve tüp bebek teminatlarını da eklenmektedir.

Sigorta ayakta tedavileri de içeriyor mu? Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında iseniz, ister ayakta isterseniz yatarak tedaviyi alabilirsiniz, fiyatının daha da ucuz olmasını istiyorsanız sadece yatarak tedaviyi seçebilirsiniz, bazı şirketler bu şekilde paketler sunmaktadır.

Ömür boyu yenileme garantisi var mı? Var, birçok şirket belirli bir yılın sonunda, genelde bu 3 yıldır ömür boyu yenilemeyi veriyor.

Sigortaya başka teminatlar da dahil mi? Kimi şirketler check up, diş ve diyetisyen gibi teminatları da tamamlayıcı sigorta ile veriyor.

Günlük muayene sınırı bulunuyor mu? Bazen bu durum, şirketten şirkete değişmekle birlikte muayene sınırı bulunmuyor ama çoğu şirket yıl boyunca 10 muayene hakkı, bazı şirket daha az bu hakkı veriyor.

Sigortanın primleri ne kadar? Bugün için tamamlayıcı sağlık sigortasının, sigorta şirketine göre değişmekle birlikte, ortalama fiyatı yıllık 800 TL -1.400 TL lira arasında değişiyor. Yine de net prim tutarlarını destek@sigortanial.com yada diğer iletişim kanallarımızdan sigorta uzmanlarımızla görüşerek öğrenebilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu