HasarOtomobilSigorta

Mini Onarım

Mini Onarım Nedir? Ne İşe Yarar

Kaskoda Mini Onarım Detayı

Sigorta şirketleri kasko poliçelerine; isteğe bağlı olarak ve ek prim karşılığı bu onarım hizmetlerini ilave ederler. Mini onarım hizmeti bir yıllık poliçe vadesi içerisinde hasar dosyası açılmadan, belirlenmiş limitlerde ve bir onarım ücreti ödemeden aşağıda tanımlanan hizmetlerin sigortalılara sunulmasıdır. Bu hizmetleri küçük ölçekli tamiratlar olarak tanımlayabiliriz, aşağıda mini onarım tanımlamasına giren uygulamalar genel olarak verişmiştir, bu mini onarım kısasları ve yıllık limitleri, sigorta şirketlerinin poliçe paketlerinde farklılıklar göstermektir, Kaskonuzda mini onarım paketiyle ilgili detaylı bilgi almak için Sigortanıal’ın sigorta ve risk uzmanlarından bilgi alabilirsiniz.

  • 5 cm limitli kaporta düzeltme ( boyama yapılamadan)
  • 10 cm limitli kaporta düzeltme ( boyama yapılacak)
  • 20 cm çapa kadar boya tamiri
  • 1-5 cm halı, kumaş, deri tamiri
  • 1 cm cam tamiri
  • Tampon tamiri (Plastik)

Tampon Tamiri
Plastik tamponlar mini onarım hizmeti içerisinde yer almaktadır. Sigortalı randevu alarak aracını hizmet servislerine bırakması ile süreç başlar. Tampon tamiri bu kapsamda herhangi ücret ödemeden alınan bir hizmettir. Tamponlardaki ezik, çökük ile çatlamaların tamiri bir ölçü sınırı olmaksızın bu hizmet servislerinde yapılır. Bazı hasarlı tampon onarımında boya gerekli olabilirken, bazılarında ise boyasız olmaktadır.

Tampon tamirinde mobil hizmette kullanılmaktadır. Hasar gören araçların servislerdeki ekspertiz aşamalarında tampon onarımı kararı verilebilir. Bu aşamada assistans şirketi mobil uygulama için servise gelebilir. Aracın bulunduğu serviste veya kendi servislerinde tamiri yapılır. Firma bazı durumlarda da tamponun tamir edilemeyeceği kararını vererek; eksperi yönlendirir. Hasar maliyetlerini azaltma açısından çok önemli bir hizmettir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu