Hasar

Eksper Atama Sistemi (EKSİST) Nedir?

Eksper Atama Sistemi

Eksper Atama Sistemi (EKSİST) Nedir?

Müsteşarlığın 14.02.2011 tarih ve 2011/5 sayılı genelgesi ile sigorta sözleşmesinden menfaat sağlayan kişiler veya sigorta ettirenler sigorta şirketine başvuru yapmadan direkt eksper atayabilme imkanı sağlanmıştır.

Bu genelge ile web ekranları aracılığıyla eksper atama talepleri gerçekleştirilebilecek ve bu taleplere ilişkin değerlendirme ve sorgulamalar yine web ekranları aracılığıyla eksperler tarafından yapılabilecektir. Bu süreçten HATMER sorumlu olacaktır.

Öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedilecek olunursa;

Eksper atama talebinde bulunulmuş ise ücret, poliçede özel bir şart yok ise sigorta şirketi sorumluluğundadır.

Görevlendirilmesi yapılan eksper kabul veya ret cevabını; 2 saat içerisinde uygulama üzerinden atama yapan tarafı bilgilendirmelidir.

Süresi içesinde eksperce cevap verilmeyen talepler otomatik olarak ret edilmiş olarak değerlendirilecektir.

Görevlendirme talebi 2 kez reddedilen sigortalı için; sistem tarafından aynı kurallarla atanan 3.eksper görevi kabul etmek zorundadır.

Sigorta şirketi, e-mail ya da sistem üzerinden eksper görevlendirme hakkında bilgi sahibi olduğunda; 1 iş günlük eksperin kabulü süreci başlar. Sigorta şirketi atanan bu eksperi kabul edebilir ya da kendisi başka bir eksper görevlendirebilir. Her iki durum da gerek ekspere gerek ise atama yapan tarafa bilgi verilmelidir.

Onarım kararı sigorta şirketinin atanan eksperi kabul ya da kendi atadığı eksperi sisteme girmesi ile verilebilecektir. Atanan eksperler onarım sürecin sağlıklı işleyebilmesi için azami dikkat göstereceklerdir. Sigorta şirketi eğer kendi istediği eksperi 1 gün içerisinde atamaz ise sigortalı tarafınca atanan eksper hasar dosyasını tamamlayacaktır. Tarafların atadıkları eksperler hasar şekli ve miktarı konusunda uzlaşamaz ise; SEİK tarafından tecrübeli bir eksper ataması yapılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu