FırsatKonut, YaşamSigorta

Quick Sigortadan ‘Kefalet Sigortası’

Türkiye’de firmalar açısından kredi limitlerinin daha da önem kazandığı bu günlerde, “Quick Sigortanın” sektör içinden, pazara sunduğu ‘Kefalet Sigortası’ ve buna bağlı ‘Kefalet Senetleri’ özel sektörün teminat ihtiyaçlarının karşılanmasında yeni ek bir kapasite oluşturdu. Bankalarca hali hazırda teminat ihtiyacı için kullandırılan kredi limitlerinin reel sektör tarafından başka alanlarda kullanımının önü açılmış ve teminat ihtiyaçlarının karşılanması için sektörde alternatif ürün sağlanmış oldu.

‘Kefalet Sigortasında’ borçlunun poliçede tanımlanan borç yükümlülüğünü yerine getirmemesi risklerine karşı, genel şartlarında ve poliçe özel şartlarında belirtilen hüküm ve şartlar esas alınarak, borçluya kefil olarak poliçede belirtilen lehtara teminat sağlamaktadır. Sigortacı bu sigorta sözleşmesi çerçevesinde üstlendiği yükümlülükler uyarınca ilgili lehtar veya lehtarlara ödeme yapmaktadır.

Sigortacı, lehtara karşı borçluya doğrudan kefalet yoluyla kendisi kefil olabileceği gibi, dolaylı kefalet yoluyla banka, kredi garanti kuruluşları veya diğer finans kuruluşlarının borçlunun yükümlülüğü için lehtara karşı kefil olmasına bağlı olarak teminat sağlayabilir.

Kefalet sigortaları kamu ihaleleri teminat mektubu
banka teminat mektubu ve kefalet senetleri resmi

Banka Teminat Mektubuna karşılık gelen özellikteki ‘Kefalet Sigortası’ tipleri:

İhaleye Katılım Geçici Teminatlar: İhalenin tamamlanması öncesinde ihaleden ayrılması, ihale sözleşmesini imzalamaktan vazgeçmesi, sunması gereken teminatları sunamama riskine karşı teminat sağlar. 

Performans Teminatı: Amir’in işin gerekliliklerini sözleşmede belirlenen şartlara uygun şekilde yerine getirmemesi riskine karşı teminat sağlar.

İmalat – Bakım – Onarım Teminatı: İnşaat, mühendislik ya da makine üretimi gibi iş performansının iş teslimi sonrasında değerlendirildiği hallerde, iş teslimini takiben belli bir süre sonra işçilik kusuru sonucu ortaya çıkan zararlara karşı teminat sağlar.

Sözleşme Teminatı: Borçlunun sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini gerektiği şekilde yerine getirmeme risklerine karşı teminat sağlar. 

Gümrük ve Mahkeme Teminatı: Vergi daireleri, gümrük idareleri ve mahkemelerin lehtar olarak yer aldığı, bir dava açılabilmesi, gümrükten malın çekilebilmesi veya gümrükleme işleminden doğan hata nedeniyle doğabilecek kamu alacağının karşılanması için sigorta ettirenden talep edilen kefalet teminatı türüdür.

Sigortanıal’ın Sigorta Uzmanlarınca düzenlenecek ‘Kefalet Sigortası’ sadece gayri nakdi kredi alanıyla sınırlı olan ‘Kefalet Poliçesi’ hazırlanmaktadır, bu hassas hususlar ilgili detaylı uzman desteğimiz için size destek@sigortanial.com ‘dan ve 0850 8880033 hattımızdan destek veriyoruz.

Fiyat sorgulama ekranı
Sigortanial.com talep ve sorgu ekranı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu