HasarOtomobilSigorta

Trafik Sigortasında, Hasarsızlık İndirimi ve Hasarsızlık İndirim Basamakları Nedir?

Zorunlu Trafik sigortası, farklı sigorta gruplarından farklı olarak, yaşanan kazalarda karşı tarafın kaza sonrası ortaya çıkmış haklarını, teminat altına alan bir sigorta türüdür bildiğiniz gibi. Bu yönüyle, tüm sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yasalarca zorunlu tutulmuştur.

Trafik sigortası olmaksızın trafiğe çıkan bir aracın kazaya karışması durumunda tüm mali ve hukuki sorumluluk sürücüye kalır. Ayrıca bu gibi durumlarda araç çekilerek trafikten men edilir.

Trafik sigortasının tüm sürücüler için zorunlu tutulması sebebiyle, bu sigorta türünde şirketlerin sunabileceği teklifler bazı limitlerle sınırlandırılmıştır. Bu sayede, sürücüler kusurlu olarak karıştıkları kazaların sayısına ve kusur oranına göre trafik sigortası teklifi alırlar. Dolayısıyla trafik sigortasında indirim kazanmanın bazı yolları vardır.

Trafik sigortası zorunlu bir sigorta türü olması sebebiyle, sürücülerin ödeyeceği maksimum miktarlar ve poliçenin teminat limitleri de kanunla belirlenir. Ülkemizde azami prim sistemi adı verilen bu sistem ile bir sürücünün söz konusu poliçe döneminde, hakkı olan hasar basamak kademesine göre, zorunlu trafik sigortası teklifi alması sağlanır.

Sigortanial ekibinden veya internet sayfamızdan bireysel durumunuzla ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin en iyi sigorta şirketlerinden ‘Trafik Sigortası’ fiyatı almak için bize şimdi 0850 8880033 den arayabilirsiniz.

Basamak kademeleri ve sürücünün alacağı hasarsızlık indirimleri de aşağıda sıraladık:

Yıl Basamak Hasarsızlık İndirim Oranı Prim Artışı
4 7 %45
3 6 %30
2 5 %15
1 4
2 3 %50
3 2 %100
4 1 %100

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu