HasarOtomobil

Trafik Sigortası Cam Kırılmasını Karşılar mı?

Aracınızda cam kırılması vakası kaza dışı durumlarda da gerçekleşmesi söz konusudur. Örneğin, önünüzdeki bir aracın tekerleğine sıkışan taşın camınıza çarparak araba cam hasarı yapması söz konusu olabilir. Hırsızlık olaylarında da genel olarak cam kırılarak olay gerçekleştirilmektedir. Etkili bir dolu yağışı da camda hasar oluşturabilmektedir. Toplu yürüyüşler, terör olayları, doğal afetlerde dahil, bu durumlarda aracınızda oluşan cam hasarlarında hiç birinde standart paket bir trafik sigorta poliçesiyle zararın karşılanarak ödenmesi söz konusu olmamaktadır.

Trafik Sigortası Cam Kırılmasını Karşılar mı? Sorusunun aslında net cevabı ne tür bir araç sigortasına sahip olunduğunuza bağlıdır.

Taşıt sigortalarını genel olarak üç ana türe ayrılabiliriz; Bunlar standart paketli Zorunlu Trafik Sigortası, ek teminatlı bir Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası olarak sıralayabiliriz. Standart paketli bir trafik sigortanız varsa ve aracınızın camı kırılırsa bu teminat kapsam dışıdır. Trafik sigortası kapsamında poliçeye bağlı olarak farklı türlerde teminatlar mevcuttur ve bu teminatlar sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir.

Cam kırılmasının karşılanıp karşılanmayacağı poliçe kapsamı ile ilgilidir. Sigorta poliçeniz kapsamlı değilse ve camınızdaki hasar üçüncü şahıslara ait bir araçtan kaynaklanmıyorsa, onarım veya değiştirme ücretini kendiniz ödemek durumundasınızdır. Bu masraf sigorta şirketiniz tarafından karşılanmayacaktır. Aracınızın camı yalnızca kaza nedeniyle değil, aracınızın yanında olmadığınız durumlarda da kırılabilir. Araç kasko sigortanız mevcutsa oluşacak her türlü duruma karşı maddi güvence altında olursunuz ancak kaskonuz yoksa hasar meydana geldiğinde trafik sigortası kapsamında karşılanır mı düşüncesi oluşur.

Trafik Sigorta Poliçeniz sadece standart teminatları içeriyorsa cam kırılması hasarlarınız karşılanmayacaktır. Poliçenizi yaparken sigorta şirketlerinin sunmuş olabileceği ek teminatları veya varsa hizmetleri değerlendirerek, sigorta kapsamına almanızdan sonra camlarınızda meydana gelecek hasarlar da teminat altına alınabilir. Sigorta kapsamında kendi aracınızın hasarlarını karşılamak için mutlaka kasko yaptırmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu