Konut, YaşamSağlıkSigorta

Sağlık Turizmi Sigortası

Sağlık Turizmi Komplikasyon Güvencesi Sigortası

Türkiye’ye sağlık turizmi amaçlı gelen yabancı uyruklu kişilerin yaptırdıkları operasyon sonrası, bu operasyon kaynaklı gelişebilecek komplikasyonlar nedeniyle revizyon veya operasyonun yenilenmesinin gerektiği halleri teminat altına almaktadır. Operasyon sırasında oluşabilecek başkaca komplikasyon yada malpraktis sonucu doğacak hasarlar ve sigortalının ek hastalıkları nedenli yapılması gerekecek girişim ve incelemeler kapsam dışındadır. Poliçe, başlangıç tarihinden itibaren 6 ay süre ile geçerlidir.

Bu ürün aşağıdaki komplikasyonları kapsamaktadır:
• Diş Komplikasyonu
• Göz Komplikasyonu
• Saç Ekimi Komplikasyonu
• Ortopedi, jinekoloji, Genel cerrahi, Estetik Komplikasyonları
• Kalp ve Damar Cerrahisi Komplikasyonu

Kimler Sigortalanabilir?
Yaş sınırı; 18-75 yaş olup, 75 yaş ve üzeri kişiler sigorta kapsamı dışındadır. Poliçe üretimi pasaport numarası ile yapılmaktadır.

Coğrafi Kapsamı Nedir?
Bu poliçe sadece Türkiye’de poliçe başlangıç tarihinden sonra yapılan ameliyat / girişim ve tıbbi tedavilerin komplikasyonlarına yönelik tedavilerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yapılması kaydıyla geçerlidir.

Sağlık Turizmi
Sağlık Sigortasi Teminat Planı

Yatarak Tedavi Teminatı:

Sigortalıya Türkiye sınırları içerisinde Sağlık Turizmi Akreditasyon belgesine sahip bir sağlık kurumunda yapılan ameliyat, girişim, tıbbi uygulamalar sonrasında gelişen tıbbi komplikasyonlar bu teminat kapsamında poliçe ve sertifikada belirtilen teminat limitleri ve oranları doğrultusunda poliçe planlarında belirtilen tedaviler için ödenir.
Estetik ameliyatlarda ve diş tedavilerinde kişisel beğeniden doğan memnuniyetsizlikler bu poliçe kapsamında değildir.

Teminat sadece poliçede belirtilen ameliyat veya girişim için geçerli olup, ilgili poliçe planı dışında bir tıbbi tedavi veya uygulamadan doğan komplikasyonlar teminat dışındadır. Komplikasyonun revizyon ameliyat veya girişimle tedavi edilmesi için gereken masraflar teminat altında olup, ameliyat / girişim sonrası gerekebilecek rehabilitasyon ve fizik tedavi giderleri kapsam dışıdır.

Yapılacak tıbbi işlem için gereken tetkikler ve ilaçlar da bu teminat kapsamında ödenir. Tıbbi girişimin gerektirdiği tanı ve ameliyat standart pre op tetkikler dışında yapılan teşhis işlemleri ve ameliyatla ilgili olmayan ilaçlar teminat dışıdır.

Gerek ilk ameliyat ve gerekse revizyon ameliyat / girişim öncesi ve sonrası destek tedavileri (serum takılması, destek ilaç tedavileri, kan şekeri, tansiyon düzenlemeleri gibi) ameliyatla bağlantılı olmayan diğer sağlık sorunları için yapılması planlanan/gereken ek inceleme ve takip tetkikleri bu poliçe kapsamında değildir.

Uçak Bileti Teminatı:

Sigortalının Türkiye’de uygulanan bir tedavi sonucu gelişen komplikasyonun tedavisi veya ameliyatın revizyonu gerekliliği halinde ülkesinden Türkiye’ye gelmek için ödediği ekonomik sınıf uçak bileti tutarı, poliçede belirtilen limit ve muafiyet ile ödenir. Uçak bileti teminat limiti bazı planlarda farklıdır, sertifikanızı kontrol ediniz. Teminat sertifika ve / veya poliçe üzerinde gösterilir. Uçak bileti teminatı 100 EUR muafiyetli olup ödenebilecek maksimum teminat tutarı plan bazında değişiklik gösterebilmekte olup, teminat limiti sertifika ve poliçede belirtilmiştir.

Konaklama Teminatı:

Sigortalının Türkiye’de uygulanan bir tedavi sonucu gelişen komplikasyonun tedavisi veya ameliyatın revizyonu gerekliliği halinde Türkiye’de tedavisi öncesinde ve sonrasında sağlık kurumu dışında yapmak zorunda olduğu konaklama giderleri günlük maksimum 100 EUR üst limit ve toplamda en fazla poliçe veya sertifikada belirtilen teminat limiti ile sınırlı olmak üzere bu teminat kapsamında ödenir. Konaklama giderleri için cerrahi planlarda 200 EUR/2 günlük diğer planlarda ise 100 EUR/ 1 günlük konaklama giderleri muafiyet kapsamında olup, poliçedeki bu muafiyet süresi tamamlandıktan sonra devam eden konaklamalar için teminat işletilir. Tıbbi gereklilik olmayan durumlarda isteğe bağlı konaklama teminat dışıdır. Konaklama gerekliliği tıbbi raporlar ile belirlenir.

Kendi Ülkesinde Müdahale Teminatı:

İsteğe bağlı seçmeli olarak alınabilir. Sigortalının kendi ülkesine döndükten sonra geçirdiği tıbbi müdahale / ameliyatla ilgili yara yerinde akıntı, enfeksiyon gibi tekrar geri gelmesini gerektirmeyecek erken komplikasyonlara bağlı küçük girişimler ve tıbbi tedaviler bu teminat kapsamında poliçe ve sertifikada belirtilen limitler dahilinde karşılanır.

Sigortalının kendi ülkesinde gerçekleşen bu gibi giderleri tazmin edebilmesi için tıbbi rapor ve fatura aslını, ödemenin yapılabileceği banka hesap bilgisini (swift, IBAN) posta yolu ile göndermelidir. Değerlendirme sonrası teminat kapsamında olan giderlere ilişkin ödeme teminat limitleri dahilinde sigortalı banka hesabına yapılır. Tazminat ödemelerinde, havale swift masrafları teminat limitlerinden düşülür.

Refakatçi Giderleri Teminatı:

Sadece Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahisi planlarında isteğe bağlı seçmeli olarak alınabilir. İlgili teminat ve limitler Türkiye’de uygulanacak ilk girişim / ameliyat için geçerli değildir. Sigortalıya uygulanacak ikincil girişim sırasında poliçe teminatları devreye girdiğinde , sigortalı ile birlikte Türkiye’ye gelecek bir refakatçi için ulaşım ve konaklama giderleri poliçe ve sertifikada belirtilen teminat limitleri ve muafiyet kapsamında geri ödeme kapsamında karşılanır. Hastanede bulunulan sürede oluşacak hastane faturasındaki refakatçi giderleri kapsam dışıdır.

Seyahat Poliçesi Teminatı:

Tüm planlarda bulunur. Sertifikada ve poliçede belirtilen sağlık, ambulans, tıbbi danışmanlık ve cenazenin nakli giderleri teminat limitleri ve seyahat sağlık sigortası özel şartları kapsamında değerlendirilir.

Turizm Sigortası Planlaması

Diş Planı:

Diş planında ödenebilecek komplikasyonlar diş çekimi, cerrahi diş çekimi, kanal tedavisi, implant uygulaması, protez diş uygulaması ve periodontoloji uygulamaları sonrası gelişen giderlerdir. Ortodontik tedaviler teminat dışıdır. Protez diş uygulamasında protezin rengi veya şeklinin beğenilmemesi gibi sorunlar komplikasyon sayılmayacak ve tazminat ödemesi yapılmayacaktır.

Cerrahi diş çekiminde gecikmiş kanama, diş eti enfeksiyonu, diş parçasının kalmış olması; implant uygulamalarında implantın yerine tam oturmaması, yerinde oynaması, yerinden çıkması, çene kemiğine zarar vermesi gibi komplikasyonlar teminat kapsamındadır

Göz Planı:

Göz planında, excimer laser, lasik gibi kırılma kusuru cerrahisi, katarakt ameliyatı, ptosis ameliyatı, glokom ameliyatı, retina dekolmanı ameliyatına ilişkin gelişebilecek komplikasyonlar poliçe teminatları içindedir.
Excimer laser ameliyatlarında flep kayması, keratit, flep altına epitel yürümesi, ameliyattan 60 gün sonra yapılan muayenede görmenin 0,75 dereceden fazla bozuk olması;

Katarakta ameliyatında; kanama, gözün delinmesi (perforasyon), lensin kapsulünün yırtılması, kornea tabakasının şeffaflığını yitirmesi, kesi yerinde yanık oluşması, göz içinde katarakta ait parçaların kalması, enfeksiyon, retina ayrılması (dekolman), sarı nokta da ödem, rahatsız ve ağrılı göz, düşük göz kapağı, göz tansiyon hastalığı (glokom) ve /veya çift görme; ameliyattan 60 gün sonra yapılan muayenede görmenin 1 dereceden fazla bozuk olması, arka kapsül opaklaşması; Ptosis ameliyatında; göz kapağı düşüklüğünün nüks etmesi,
Retina dekolmanı ameliyatında dekolmanın nüks etmesi, göz içine kanama, katarakt ve glokom oluşması;
Glokom ameliyatında konjonktival yırtılma, skleral flep hasarı, vitreus kaybı, santral görme alanı kaybı, dekompresyon retinopatisi, enfeksiyon, bleb sızıntısı, suprakoroidal hemoraji, üveit gibi komplikasyonlar teminat altındadır.

Saç Ekimi Planı:

Saç ekimi planında, sigortalı / hastanın işlem yapan hekimin tavsiyelerine uymaması sonucu (erken dönemde saç tarama ve fırçalaması, saç yıkama prosedürüne uyulmaması, saç ekimi sonrası yapılması gereken bakımların yapılmaması gibi) oluşan komplikasyonlar ve saç ekiminin tutmaması teminat dışındadır. Tüm bu tavsiyelere uyulmasına rağmen ekilen saç köklerinin tutmaması veya saç cildinde enfeksiyon gelişmesine yönelik yapılacak tedaviler ve tekrar saç ekimi teminat kapsamındadır. Tazminat talebinin ödenmesi için saç ekimi sonrası tavsiyelere
uyulmuş olduğunun doktor raporu ile tespit edilmesi gerekir. Yapılacak revizyon ekimde, ilk girişimde yapılan ekim adedi üzerinde ekim teminat kapsamı dışındadır.

Ortopedi, Jinekoloji, Genel Cerrahi, Estetik Planı:

Tüm cerrahi işlemlerde ameliyat öncesi hastaya imzalatılmış olan bilgilendirme ve onam formunda yazılı komplikasyonlar teminat altındadır.(Vefat hariç) Estetik ameliyatlarda; yapılan ameliyatın kişisel beğeniye uymaması nedenli revizyon talepleri karşılanmayacaktır. Ancak, yapılan ameliyatta başarısız olunması (burun estetiğinde burun ucu düşmesi, eğrilik kalması, nasal septum perforasyonu; göğüs estetiğinde asimetri, düşme, implant delinmesi ve kapsüler kontraktür gibi) sonucu gerçekleşecek revizyonlar teminat altındadır. Botox uygulamaları poliçe kapsamında değildir.

Kalp ve Damar Cerrahisi Planı:

Sigortalının Türkiye’de bulunan bir sağlık kurumunda periferik damar cerrahisi, varis ameliyatı, kalp kapak replasmanı, valvüloplasti , koroner arter by pass cerrahisi, koroner stent uygulaması, büyük damar replasmanı gibi bir ameliyat / girişim sonrası gelişen restenoz, stent kayması gibi ilgili ameliyat için tıbbi literatürde belirtilen olası komplikasyonlar teminat altındadır. Demir Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş., sigortalının tazminat taleplerinin değerlendirmesinde gerekirse bağımsız bir uzmandan ikinci görüş alabilir. Demir Sağlık ve Hayat AŞ komplikasyon tazminatlarına ait ödemeler için son karar merciidir.

Tüm bu cerrahi veya tıbbi girişim/uygulama gerektiren durumlarda refakatçi olması ve gerekmesi halinde dahi refakatçiye ait sağlık kurumundaki konaklama ve diğer bedeller ve gerekse ulaşım, otel konaklama giderleri ödenmez (Ek refakatçi planı alınmış olması halinde refakatçiye ait ulaşım (uçak) ve otel konaklama bedelleri teminat limitleri dahilinde ödenir.)

Tazminat Ödemesi

Sigortalının poliçe dönemi içerisinde sahip olduğu teminatlar doğrultusunda kabul edilebilir tazminat tutarı; Sertifikada tanımlı ilgili teminattan, teminat limiti ve ödeme oranı doğrultusunda ödenir. Aynı plan kapsamında birden fazla komplikasyon olması ve sigortalının Türkiye’ye birkaç defa gelmesi gerekse dahi ödenebilecek toplam tazminat tutarı poliçe üzerinde yazılı toplam teminat tutarı limitini aşamaz. Bu poliçede provizyon ile ön onay uygulaması yoktur. Bu poliçede vefat için bir tazminat teminatı bulunmamaktadır. Sigortalının toplam yaptığı sağlık harcama tutarı, aşağıda belirtilen dokümanların ve plan bazında gerekli olabilecek ek dokümanların Sigortacı’ya iletilmesini takip eden 10 günlük inceleme ve değerlendirme süresi sonunda sigortalının
kredi kartına veya banka hesabına ödenir.

Poliçe planları bazında ek doküman istenebilecek olması dışında tüm planlardaki tazminat taleplerinde;

o Sigortalı tarafından imzalanmış Sigortacının tıbbi dokümanları alabilmesi için yetki yazısı
o İlk ameliyat raporu
o Ortaya çıkan komplikasyona ilişkin sigortalı beyanı (ne zaman başladı, ne şikayetler oluştu ….gibi)
o Komplikasyona yönelik tedaviyi açıklayan tıbbi rapor, varsa ameliyat raporu
o Sağlık kurumu, otel ve ulaşım masraflarını gösterir faturaların asılları
o Pasaportun Türkiye’ye giriş tarihini gösteren mühür sayfası ve kimlik bilgilerini gösteren ilk sayfası fotokopileri gereklidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu